home mail linkedin
Welkom op de website van Oosterveer ICT Consultancy Services

Vorige Opdrachten

Juli  2015 – Heden: Bouw Group N.V.

FUNCTIE             :              Virtualisatie en MS Cloud specialist bij een internationaal bouwbedrijf
Beheer en uitbreiding Vmware vSphere and vCloud Datacenter 5.x omgevingen op HP Bladecenters en IBM enterprise class storage systemen. In Vmware zijn 2 Datacenters 2 clusters, met 150 Hosts en >1500 Vms actief in datacenters in geheel Nederland, Duitsland, Groot Brittanie, Ierland en Denemarken. Beheer en onderhoud Windows 2008 en 2012 systemen en ondersteuning voor de diverse soorten Linux systemen. onderhouden en uitbreiden van de IBM storage disks voor de Vmware datastores en shared Disks in de Windows Clustersystemen voor SQL en MS Exchange. Uitbreiding Hardware in het Datacenter met HP server en Blade systemen met 10G Netwerk en FCoE Storage. Beheer en onderhoud aan Windows AD met DNS, DHCP, GPO beheer van systemen met MS SCCM. Monitoren van de Windows en Vmware omgeving d.m.v. MS SCOM, Veeam. Virtualiseren van oude fysieke servers naar Vmware vCloud omgeving.

Maart  2013 – Juni 2015: European Patent Office

FUNCTIE             :              MS Windows en virtualisatie (Vmware) specialist bij afd. WIST
Beheer en uitbreiding Vmware vSphere and vCloud Datacenter 5 omgevingen op hardware van IBM enterprise class xSeries en Hitachi HDS storage systemen. Beheer en onderhoud aan Windows AD met DNS, DHCP, GPO beheer van systemen met . Monitoren van de Windows en Vmware omgeving. Backup en restore van data en vms. Virtualiseren van oude servers naar vCloud in nevenvestigingen.

Februari  2012 – December 2012: Holding voor bedrijven in beveiligings- en Facilitaire diensten

FUNCTIE             :              Interim datacenterbeheer
Pro-aktief onderhoud en installaties op de Windows 2008 infrastructuur en de Vmware vSphere datacenter. Hardware van HP. Meervoudige Windows 2008 domeinenstructuur, met Windows 2008(R2) en Windows 2003 servers met DNS, DHCP en GPOs voor Windows XP en Windows 7 werkplekken en Citrix Xenapp 5.0 De werkplekken en applicaties worden geinstalleerd met MS SCCM. Serversmonitoring via MS SCOM. De mail wordt verzorgd door MS exchange 2010 met DAG replicatie. De backup wordt verzorgd door HP Data protector. De servers zijn virtueel in een Vmware vSphere5 datacenter met HP EVA en HP 3PAR SAN systemen met brocade glasswitches. Verbeterplannen maken, uitwerken en implementeren, zoals storage uitbreiding, herverdeling data, SAPmigraties. aan projecten gewerkt als SAP implementatie, Vmware ESX upgrade.

Juli  2011 – Januari 2012: Lokale overheid in de Randstad

FUNCTIE             :              Interim systeembeheer
Pro-aktief onderhoud en installaties op de Windows 2003 infrastructuur en de Vmware vSphere datacenter. Hardware van Dell en HP. De gebruikers loggen aan op het Windows 2003 domein, met Windows 2008(R2) en Windows 2003 servers met DNS, DHCP en GPOs voor Windows XP en Windows 7 werkplekken en citrix xenapp 4.0 De werkplekken en applicaties worden geinstalleerd met MS SCE. Beheer van de telefooncentrale met analoge en Voip toestellen. Ook beheer van de oracle en mssql omgeving behoorde tot de werkzaamheden. De mail wordt verzorgd door MS exchange 2003. De backup wordt verzorgd door Backupexec met Comvault backupsysteem. De servers zijn virtueel in een Vmware vSphere 4 datacenter met EMC Clariion SAN systeem met brocade glasswitches en de archiveringsdata en backup staan op een iscsi NAS. Momenteel wordt de omgeving geschikt gemaakt om te migreren naar een nieuw datacenter met citrix met thin clients als werkstations bij het Servicepunt 71. Verbeterplannen maken, uitwerken en implementeren, zoals storage uitbreiding, herverdeling userdata, applicatiemigraties. In stuurgroep meegewerkt aan projecten als vmware backupimplementatie, sharepoint implementatie, citrix implementatie verhuizing en consolidatie datacenters en voorbereiden omgeving voor implementatie van "Het Nieuwe Werken"

April  2011 – Juli 2011: Overkoepelende overheids- organisatie in de Randstad

FUNCTIE             :              ICT Specialist
In een klein team van specialisten operationeel  onderhouden  van de servers en dienstverlening tbv de gebruikers. Deze dienstverlening, voor ongeveer 150 - 200 medewerkers, wordt verzorgd met SCCM, SCOM, WSUS en WDS en door servers met windows 2008R2 met o.a. AD/GPOs/DNS/DHCP en exchange2010 met DAG- en CASservers. De backup werd verzorgd door TSM met Comvault. De server zijn virtueel en draaien op vmware vsphere 4 en draaien op hardware van Dell. De SAN storage is van Equalogic en de exchange2010 archief staat op een iscsi nas.

Februari  2010 – Maart 2011: Grote gemeente de Randstad

FUNCTIE             :              ICT Specialist en 3e lijns Ondersteuning
In een team van specialisten operationeel  onderhouden  van diverse datacenters tbv 11 diensten binnen de gemeente. Deze diensten, met een grootte varierend van 125 tot 500 medewerkers. Per dienst zijn er een Windows domeinen met services als AD, DNS, DHCP, GPO en Wsus. Ook wordt mail via exchange, software uitrol en pcovername via Altiris, Antivirus via Epo en andere applicaties aangeboden. Diverse applicaties worden via citrix met powerfuse ontsloten voor de gebruikers. Deze diensten, met een grootte varierend van 125 tot 500 medewerkers, nemen services af zoals o.a. applicaties via Citrix Xenappserver, webservers, file- printservices via clusters en mailservices mede via Samba, Linux, MS cluster en exchange 2003 en 2007 servers. Ook het beheer van AD, Certificaten, GPO’s, SQL, de backup- en monitorvoorziening behoort tot de werkzaamheden. De servers voor deze voorzieningen draaien op serverhardware van o.a. HP, IBM, bladecenters,  IBM SAN storage met Vmware ESX 3.5 en nu inmiddels op Vsphere 4.1. De backup wordt verzorgd door TSM en vRanger. Ook werd 3e lijns ondersteuning gegeven aan de servicedesk en werden de (nieuwe) medewerkers ingewerkt.
Ook heb ik gewerkt aan Datacenter oplossingen ontwerpen, bouwen en uitvoeren volgens de HLD en DD in projecten. O.a. Gezamenlijk bouwen van een nieuw datacenter, aanschaffen hardware en configureren van de servers, storage, backup voorziening en netwerk. Vervolgens verhuizen van Servers en Datacenters. Documenteren en handleidingen schrijven voor de servicedesk en de 2e lijn support afdelingen. Fysieke servers migreren naar Vmware ESX hosts, migratie Vmware ESX 3.5 naar Vsphere 4.x enterprise plus. Implementeren van nieuwe serverhardware en storage in de diverse omgevingen (Vmware en Clusters) Implementatie van nieuwe software pakketten,  migratie van Exchange server 2003 naar 2007 en AD migratie van de diensten  met uitbreiding van de hardware en storage.

Februari 2009 – Januari 2010: Dienst van een grote gemeente in de Randstad

FUNCTIE             :              Support Specialist 2e en 3e lijns ondersteuning
Operationeel  houden van bestaande servers en inrichten van nieuwe servers en hardware voor de dienst DBGA. De dienst is een groeiend bedrijf met een toenemende serverpark van meer dan 70 servers.
Meewerken aan projecten en leiden van projecten. Er zijn ongoing projecten op de gemeentelijke belastingen en jaarlijks terugkerende projecten voor software upgrades. Ook aan eenmalige projecten heb ik aan meegewerkt. Onderhoud, upgrade en patchen van applicaties zoals  Citrix Presentationserver, webservers, file- print- en mailservices via Samba, Linux, exchange 2003 en 2007 servers. Ook het beheer van AD GPO’s, SQL, de backup- en monitorvoorziening behoort tot de werkzaamheden. Deze servers draaien op serverhardware van IBM,  IBM SAN storage met Vmware ESX 3. De backup wordt verzorgd door TSM.

April 2008 – Januari 2009: Dienst van een grote gemeente in de Randstad

FUNCTIE             :              Project medewerker premigratie
Voor de uitvoering van dit project moesten er 2 bladecenters ingericht worden met Vmware ESX 3.5 en citrix presentationserver 4.5 Na inrichting van de nieuwe AD werden de bestaande gebuikers uit andere AD’s hierin toegevoegd. Ook de exchange omgeving is naar de nieuwe stuctuur overgezet.

Maart 2008 – April 2008: Telecom bedrijf

FUNCTIE             :              Medewerker Citrix Beheer
Operationeel  houden van de citrix servers voor 3e partijen zoals telecomwinkels. Deze servers draaien op HP hardware en op VMWare.

September 2007 – Maart 2008: Grote internationaal ICT bedrijf

FUNCTIE             :              Medewerker Datacenter Migration Team
Migreren van 280 fysieke servers vanuit een 24x7  Twindatacenter in NL naar het Twindatacenter in DE dmv Platespin Powerconvert, VMWare converter, server installaties en nevensoftware ( fysiek naar Virtueel en fysiek naar fysiek en het overzetten van virtueel naar virtueel binnen VMWare). Aansluiten en realiseren van koppelingen van de servers aan SAN en Netwerk alsook het updaten en migreren van de esx-servers zelf naar DE.

September 2003 – September 2007: Grote Supermarktketen

FUNCTIE:            Systeem- en Applicatiebeheer, Meewerken en leiden diverse projecten.
Algemeen systeembeheer en pro-actief onderhoud aan alle 400 serversystemen waaronder NT4, W2K en W2K3 met  clusters, terminalservers, citrixservers, applicatieservers en netwerkservers (AD, DNS, DHCP en WINS). Ondersteuning van de servicedesk op basis van ITIL gerelateerde helpdesk management software. Op basis van ITIL changes doorvoeren op de servers en applicaties binnen de operationele systemen. Onderhouden van contacten met Hardware- en Software leveranciers en bewaken van de afgesproken SLA’s.
Technisch applicatiebeheer en onderhoud op de Traffic Management Systemen zoals TLNplanner, Shortrec en edimaserver/client. Ook onderhoud en updates op HRMconnect software. Ook Peoplesoft Financials binnen de windows systemen in nauwe samenwerking met de Unix en Oracle afdelingen. behoorde tot het applicatiebeheer. 
Installatie van zeer diverse software op alle soorten servers. Technisch onderhoud van de twin datacenter. Consolideren van servers en serversystemen. Adviseren van Product Manager tbv nieuw aan te schaffen hardware en  aanverwante apparatuur om de applicatie goed te laten werken. Verhelpen van storingen aan de hard- en software. Installeren en beheren van printers en printservers op het netwerk en de servers.
Leiden en meewerken aan projecten. Implementeren en i nstalleren van VMWare. Implementeren en i nstalleren van systemen op VMWare. In eerste instantie ESXserver 2.x en nu in Infrastructure 3.x. in een HA environment. Technisch applicatiebeheer binnen het ERP

Juli 2002 – Juli 2003: Producent van kindervoeding en voedingssuplementen

FUNCTIE:            Manager NT Netwerken.
Algemeen systeembeheer en dagelijks pro-actief onderhoud aan de 40 serversystemen waaronder NT4, W2K met  clusters, applicatieservers en netwerkservers (AD, DNS, DHCP en WINS). Ondersteuning van de servicedesk op basis van ITIL gerelateerde helpdesk management software. Op basis van ITIL changes doorvoeren op de servers en applicaties binnen de operationele systemen. Onderhouden van contacten met Hardware- en Software leveranciers en bewaken van de afgesproken SLA’s. Controle van backups en backupvoorzieningen en restoren van data. Algemeen systeembeheer op Windows NT Server / 2000, Citrix Metaframe en Exchange 5.5. Dagelijks onderhoud aan ISAserver, IIS en SQL2000 databases. Installeren en beheren van printers en printservers op het netwerk en de servers. Berekenen en dimensioneren van netwerkcapaciteit en servercapaciteit voor het goed laten werken van de applicaties.
Leiden en meewerken aan projecten. Enkele implementatie trajecten waren o.a. Introductie van Gigabit lan, Werkstations overzetten op W2K en A.D. Introduceren en beleid maken t.a.v. naamconventie.
Maken van offertes t.b.v. uitbreidingen en maken van planning van implementatietrajecten.

Mei 2001 – Juni 2002: Internationale architectenbureau

FUNCTIE:            Systeembeheerder  en Hoofd helpdesk
Aansturen van de helpdesk medewerkers voor het oplossen van 1e lijns problemen.
Pro-actief dagelijks onderhoud aan de diverse servers (rackmounted Compaq proliants en diverse kleinere Compaq machines), netwerkcomponenten zoals actieve hubs, switches en eenvoudige Cisco routers. Controle van backups en verzorgen van backup voorzieningen en restoren daarvan. Algemeen systeembeheer op Windows NT Server / 2000, Citrix Metaframe, Novell Netware 4.11 / 5.1 en GroupWise 5.5. Eenvoudig systeembeheer op IBM RS6000 met AIX 4.3 met een Oracle database. Remote en onsite beheer van andere (buitenlandse) vestigingen d.m.v. Citrix Servers en Remote Beheer Tools. Onderhoud van Cliëntsystemen met Windows 98 / NT Workstation. Installeren en beheren van printers en printservers op het netwerk. Onderhouden van contacten met Hardware- en Software leveranciers.
Leiden van projecten waaronder Implementeren van Ipsec tunnels via routers verbonden  via ADSL aan het internet naar de buitenlandse vestigingen. Onderzoeken van A.D. en de implementatie van Exchange 2000 gekoppeld aan groupwise 5.5 voor een flexibele overgang van Novell 5.1 met groupwise naar Windows 2000 met Exchange 2000.
Testen van nieuwe software en implementeren daarvan na goedkeuring van het management.

Oktober 2000 tot April 2001: grote Nederlandse Bank

FUNCTIE:            Systeembeheer en 2e lijns support 
Algemeen systeembeheer bij de Helpdesk op het gebied van Windows NT en Novell Netware.
Alle voorkomende problemen oplossen m.b.t  het Token Ring netwerk of de Servers. Beheren van printers en printservers op het netwerk. Continuiteit waarborgen.

Augustus 1999 tot September 2000: Supermarktketen

FUNCTIE:            Algemeen zelfstandig systeembeheerder voor Novell, Windows 98 en Linux

Mei 1999 tot Juli 1999: Systeembeheerder Gemeente Amsterdam

FUNCTIE:            Algemeen zelfstandig systeembeheerder  voor Novell en Windows NT, Exchange 5.0

april 1999 tot mei 1999: grote gemeente

FUNCTIE:            NT-beheerder  voor Windows NT en Exchange 5.0

maart 1998 tot april 1999: Nationale Semi-overheid

FUNCTIE:            Systeembeheer voor Windows NTen Exchange 5.0 en Inrichten nieuwe helpdesk.

December 1997 tot maart 1998: Multinational

FUNCTIE:            Projectmedewerker voor implementatie Windows NT 4.0 en Exchange 5.0

september 1997 tot november 1997: Zorgverzekeraar

FUNCTIE:            Voortgang controller voor begeleiden van de projecten zoals Novellupgrade.

Maart 1997 – September 1997: Automatiseringsbedrijf

FUNCTIE:            Buitendienst technicus voor installaties en onderhoud van Software tbv de Bakkerijen.

Maart 1996 – Maart 1997: Ziekenhuissofware producent

FUNCTIE:            Hoofd Hardware met 2 stagairs software en hardware implementeren op servers en workstations

September 1995 – Maart 1996: Telecom bedrijf

FUNCTIE:            Repareren van Unisys hardware tot op component niveau

September 1994 – September 1995: Computerproducent

FUNCTIE:            DOA Tester. Alle defecte hardware repareren, nieuw af fabriek en van klanten