home mail linkedin
Welkom op de website van Oosterveer Consultancy Services

Projecten

 

2015 - Datacenterbeheer

Datacenterbeheer, zowel fysiek met HP Bladecenters met FCoE Storage, Backup en Netwerk (Datacenter in Amsterdam) als virtueel met Vmware vSphere en vCloud 5.x producten

2014 - Vmware vCloud beheer

Voor een Europese organisatie beheer en upgrade van de Vmware datacenters binnen Europa en onderhoud op IBM hosts met HDS FC Storage producten

2013 - Upgrade storage in Vmware Datacenter

In Vmware vSphere 5 is een belangrijke aanpassing gedaan aan de storage blocksize waardoor performance winst gehaald kan worden bij nieuwere type storagesystemen. De VMFS blocksize is niet meer afhankelijk van de grootte van de aangeboden disk, maar heeft een vaste grootte gekregen van 1MB waardoor de onderliggende storagesystemen de schijfruimte beter kan verdelen.

2012 - Migratie ESX4 naar ESX5

Datacenter migratie met upgrade van de vCenterserver, herinstallatie van alle ESX hosts en upgrade van de virtualserver hardware (naar hardware level 8).

2011 - Verhuizing Datacenter

Wegens verhuizing van het bedrijf zijn alle servers, storage, backupsystemen en netwerkcomponenten gedocumenteerd gestopt afgebroken en op de nieuwe lokatie opgebouwd en weer opgestart. Dit is zonder enige problemen verlopen.

2011 - Inrichten Citrix Xenapp5 omgeving

Voor de introductie van "Het Nieuwe Werken" heb ik een nieuwe Citrix Xenapp5 farm opgebouwd zodat de bestaande applicaties ook via een Citrix Desktop benaderd kunnen worden vanaf elke gewense locatie. Hierdoor is het mogelijk dat de medewerkers vanuit huis maar ook vanaf nevenlokaties hun werk kunnen verrichten.

2010 - Opbouwen nieuw Datacenter

In diverse (deel)projecten heb ik in de afgelopen tijd geholpen een nieuw datacenter op te bouwen en in te richten. Deze inrichting betreft bladecenters, rackservers en storage. Ook is hierin de backup voorziening geintergreerd en wordt verzorgd door. TSM. Door gebruik te maken van "groene" componenten zoals "low voltage" processoren, bladecenters en airconditioning met cold en hot corridors in het datacenter, wordt veel energie bespaard. Ook de begeleiding en ondersteuning van de leveranciers behoorde tot de werkzaamheden. In dit nieuwe datacenter wordt de nieuwe Windows 2008 omgeving opgebouwd met AD, exchange 2007 en meerdere Vmware vSphere 4.1 datacenters .

2009 - Migratie Vmware 3.5 naar 4.1

In diverse projecten heb ik in de afgelopen jaren diverse Vmware Datacenters met SAN storage netwerken gemigreerd naar de laatste versie Vsphere met Vcenterserver. Ook enkele servers met ISCSI attached storage heb ik succesvol gemigreerd. Dit heb ik in teamverband gedaan en ook enkele van deze projecten geleid.

2009 - Migratie van Windows server 2003 naar Windows server 2008

In enkele projecten heb ik in de afgelopen jaren diverse Windows domeinen gemigreerd inclusief de Active Directory naar windows 2008. Dit heb ik in teamverband gedaan samen met enkele collega's in aparte projecten die succesvol zijn afgerond.

2008 - Migratie van Citrix Presentation server 3 naar Citrix Xenapp 4.5

In een project heb ik in vorig jaar de citrix omgeving opnieuw ingericht met Xenapp 4.5 met daarin published applications. Dit tot grote tevredenheid van de klant. Ook door enkele windows beheertools in Xenapp te publiseren, kreeg de klant een grote mate van zelfredzaamheid voor wat betreft de useraccounts en groepenbeheer. Dit project heb ik geheel zelfstandig uitgevoerd.